O nas

Stowarzyszenie Cukierników Karmelarzy i Lodziarzy ogólnopolską organizacją środowiskową.

Dewizą naszej organizacji, zrzeszającej przodujące zakłady tych branż jest połączenie tradycji i nowoczesności. Zachowując bogate doświadczenia naszego zawodu, zasady etyki i kultury oraz tradycyjne polskie surowce i receptury staramy się równocześnie przybliżyć swoim członkom najnowsze światowe technologie i techniki produkcji, promować nowe, poszukiwane przez klientów wyroby.

Jesteśmy członkiem Międzynarodowej Unii Piekarzy i Cukierników (UIBC). Członkostwo w tej organizacji to nie tylko sprawa prestiżu – to źródło szybkich informacji, gwarancja stałego kontaktu ze światem.
- Prowadzimy wszechstronną działalność szkoleniową,
- Organizujemy wyjazdy i uczestniczymy w konkursach i targach branżowych w kraju i za granicą,
- Reprezentujemy interesy członków wobec organów samorządu, władz lokalnych i państwowych,
- Współpracujemy z najlepszymi firmami – producentami i dystrybutorami maszyn i urządzeń, sprzętu oraz surowców i materiałów do produkcji cukierniczej,
- Doradzamy członkom w sferze organizacyjno-prawnej i ekonomiczno-finansowej.

Struktura i formy działania organizacji sprzyjają swobodnej wymianie doświadczeń i przepływie informacji pomiędzy członkami Stowarzyszenia. Powstające na tej platformie więzi środowiskowe, koleżeńskie i towarzyskie, ułatwiają i umilają codzienną ciężką pracę.

 

Zarząd Stowarzyszenia Cukierników, Karmelarzy i Lodziarzy RP od 14 maja 2019 r.
Leszek Truskolawski Prezes 18-100 Łapy,
Pl. Niepodległości 1
(85) 715 34 13
Zofia Antolak Wiceprezes 02-697 Warszawa,
ul Rzymowskiego 37
(22) 843 67 43
Stanisław Furtak Wiceprezes 59-400 Jawor,
ul. Szpitalna 5c
(76) 870 63 02
Jan Klimek Wiceprezes 41-403 Chełm Śląski,
ul. Śląska 33
(32) 259 62 61
Kazimierz Rak Wiceprezes 35-300 Rzeszów,
ul. Miodowa 1a
(17) 857 85 21
Andrzej Bańbor Członek Zarządu 33-100 Tarnów,
ul. Targowa 11
(14) 622 09 52
Stanisław Bańbor Członek Zarządu 33-100 Tarnów,
ul. Targowa 11
(14) 622 09 52
Radosław Rak Członek Zarządu 36-042 Zaczernie 955 (17) 859 53 06
Marta Truskolawska-Plichcińska Członek Zarządu 18-100 Łapy,
Pl. Niepodległości 1
(85) 715 34 13
2016. Stowarzyszenie Cukierników Karmelarzy i Lodziarzy Rzeczypospolitej Polskiej