Bakels Polska

BAKELS POLSKA Sp. z o.o. jest firmą powstałą z połączenia uznanego na rynku polskim dystrybutora marek zachodnich - firmy Kwartet, z Grupą BAKELS - światowego lidera w branży. Od 1991 roku działalność firmy jest ściśle związana z branżą cukierniczo-piekarską. Od początku swego istnienia firma systematycznie poszerza swą ofertę o kolejne produkty stosując najnowsze osiągnięcia naukowe i udostępniając innowacyjne technologie w rzemiośle. Współpraca firmy "Kwartet" z Grupą Bakels rozpoczęła się w roku 2000. Grupa BAKELS - fundacja na rzecz rozwoju cukiernictwa i piekarstwa to holding firm ze znakomitymi zakładami produkcyjnymi na całym świecie. Członkostwo w Grupie daje firmie BAKELS POLSKA bezpośredni dostęp do najnowszych osiągnięć technicznych całego świata cukierniczo - piekarsko - lodziarskiego.

Siedziba "BAKELS POLSKA" znajduje się w Łodzi, a dzięki własnej siatce przedstawicieli handlowych oraz ścisłej współpracy z branżowymi hurtowniami z ofertą docieramy do wszystkich zakątków Polski. Ponadto siłą "BAKELS POLSKA" jest własny fachowy serwis technologiczny. Nasi technolodzy docierają do pracowni cukierniczo-piekarsko-lodziarskich na terenie całego kraju, gdzie dokonują gratisowych, fachowych prezentacji oferowanych przez nas surowców i przyrządów. Dodatkowo bliska współpraca ze Stowarzyszeniem Cukierników, Lodziarzy i Karmelarzy RP pozwala na bieżąco rozpoznawać potrzeby rynku i uczestniczyć w rozwoju tej branży.

  

Ofertę "BAKELS POLSKA" stanowią cztery podgrupy: 

OFERTA CUKIERNICZA:

  • masy cukrowe do produkcji tortów w stylu angielskim
  • mieszanki cukiernicze
  • nadzienia cukiernicze
  • śmietany roślinne
  • polewy bez temperowania Non Temp
  • kuwertury czekoladowe
  • emulgatory do ciast biszkoptowo - tłuszczowych
  • zagęstniki do soków i owoców
  • owoce w żelu odporne na zapiekanie i zamrażanie
  • glazury na gorąco (tradycyjne, skoncentrowane i do automatów)
  • glazury na zimno
  • dekoracje czekoladowe
  • marcepan
     

OFERTA PIEKARSKA:

  • mieszanki piekarskie
  • polepszacze
  • dodatki piekarskie
     

OFERTA LODZIARSKA:

  • bazy do lodów
  • emulgatory
  • komponenty aromatyczne w proszku
  • pasty tradycyjne
  • pasty owocowe
  • polewy do lodów tęczowych z automatu
  • SOFT (kompletne mieszanki do lodów z automatu)
     

OFERTA SPRZĘTOWA:

  • worki cukiernicze
  • końcówki
  • noże
  • łopatki
  • papier do pieczenia
  • ubijaki
  • skrobki
  • miarki
  • pędzle
  • rękawice
  • rolki tnące i dziurkujące
  • serwetki
  • pojemniki izotermiczne
  • szufelki
  • szablony do ciast kruchych
  • dozowniki
  • nadziewarki
  • drobny sprzęt do STYLU ANGIELSKIEGO
  • formy do bankietówek
  • folie rantowe
  • papiloty

Bakels Polska ul. Dostawcza 12
93-231 Łódź
tel. 042 25 46 600
tel./fax 042 25 46 601

e-mail: biuro@kwartet-bakels.pl

www.bakels.pl

2016. Stowarzyszenie Cukierników Karmelarzy i Lodziarzy Rzeczypospolitej Polskiej